Stepperbikes

 
 

Trainen met de Stepperbike.

 

 

Ik, Frank Scholtes, Personal Trainer van EBI-Sports, ben de afgelopen maanden bezig geweest om te kijken of ik mensen op een leuke manier met een outdoor sportactiviteit kennis kon laten maken.

Op deze manier hoeven ze dus niet persé naar een drukke sportschool maar kunnen ze juist lekker buiten op een effectieve manier én toch onder goeie begeleiding van een gediplomeerde instructeur bewegen.

Na enige tijd rondkijken kwam ik met de 3G Stepperbike in aanraking en nadat ik er zelf eerst een aantal had getest besloot ik met deze aan de slag te gaan.


Wat is de Stepperbike:


De Stepperbike is een soort fiets die het beste te vergelijken is met een Cross Trainer of Stepper op de sportschool maar dan dus op wielen en voor buiten.

Je stept heen en weer op de voetplanken die verbonden zijn met een kettingaandrijving en dat zorgt voor een aandrijving op het achterste wiel. Voor het weerstandsniveau zitten er 7 versnellingen op. 

Op deze manier verbrand je heel veel calorieën en ben je lekker buiten aan de gang op een verantwoorde manier.

 

De voordelen van trainen met de Stepperbike:

  1. Met de Stepperbike kunt u op een zeer effectieve en leuke manier in een korte tijd intensief trainen met als doel algemene  conditieverbetering en spierontwikkeling.

  2. De beweging stimuleert dezelfde spiergroepen als bij het hardlopen, dit echter met veel minder belasting op uw gewrichten.

  3. Het is een zeer complete en plezierige outdoor training.

  4. Hoog calorieverbruik

  5. Trainen vanaf uw huis behoort tot de mogelijkheden

  6. Ook mogelijk met 2 of 3 personen tegelijk te trainen

  7. Altijd onder begeleiding van Personal Trainer

 

Voor meer informatie of inplannen van een kennismakingstraining met de Stepperbike kunt u contact opnemen met Frank Scholtes via Email frank.judo@hotmail.com of via telefoonnummer 06 51 80 73 61.

Klik hier voor een filmpje
http://youtu.be/yUo_yTo9AcU