Voor meer informatie 06 51807361/ frank@ebisports.nl

Judoteam meisjes -12 Kampioen van Noord-Holland

Judoteam meisjes -12 Kampioen van Noord-Holland

Sinds januari 2016 werken EBI-Sports, Bakker Sport en Randers Budosporten samen om de talenten van hun club met elkaar te laten trainen. 1x per week trainen deze judoka’s samen in Schagen en de andere trainingen volgen zij op hun eigen club. Meestal zie bij kleinere verenigingen dat zij weinig tegenstand meer hebben en als je dan samenwerkt met meerdere verenigingen kun je met een grotere groep trainen waardoor ze weer beter worden.
Afgelopen zondag gingen de judoka’s samen met een team meedoen met de District kampioenschappen in de Goorn
Voor de teams jongens -12 en -15 jaar zat er dit jaar nog geen prijs in maar de meiden gingen erg goed.
Voor de eerste ronde waren ze vrijgeloot en in de tweede ronde moesten ze tegen T v/d Kolk uit Alkmaar. Saar en Nina wonnen hun partij omdat de ze geen tegenstander hadden. Layla verloor net aan door een houdgreep en Mika en Heleen wonnen juist met een houdgreep waardoor de finale plaats al een feit was. Emma won ook haar wedstrijd nog met een yugo en zo werd het 10-4.
In de finale moest het team tegen Top Judo Amsterdam. Dat is ook een combinatie team die met alle clubs uit Amsterdam samenwerkt zoals wij hier in de regio doen.
Het werd een spannende wedstrijd waarbij coach Frank flink zat te zweten van de spanning. Saar begon op de -25kg klasse met een Ippon, daarna pakte Nina, na een flinke achterstand, toch een houdgreep vast die ze niet meer losliet en dus ook won. Daarna werden er 3 wedstrijden verloren en moesten de laatste 2 meiden de beslissing brengen. Heleen won haar partij en toen moest Emma het winnende punt binnenhalen. Het werd een hele spannende wedstrijd en het kon beide kanten op gaan. Gelukkig scoorde Emma een yugo en moest ze met nog 20 seconden op de klok de voorsprong behouden. Het lukte en zo werd het Talenten Team Noord-Hollands Kampioen en mogen zij op 25 juni in Nijmegen meedoen om de Nederlandse Titel.
Het team dat onder leiding stond van Frank Scholtes bestond uit: Saar Rootjes, Nina Alwart, Iris Timmerman, Rosalie van Oogen, Layla Martijn, Mika Kroon, Heleen Wouters en Emma de Kroon

X