Voor meer informatie 06 51807361/ frank@ebisports.nl

Langedijker Sportgala

Langedijker Sportgala

NOORD-SCHARWOUDE – In de feesttent op de speelweide in Noord-Scharwoude werd afgelopen vrijdag het tweede Langedijker Sportgala gehouden. In mei zijn alle sportverenigingen van de gemeente Langedijk aangeschreven om hun potentiële genomineerden op te geven. Vanaf eind juni kon er gestemd worden via de facebookpagina en op internet www.sportgalalangedijk.nl.

Na een spectaculaire openingsact van de springploeg DVV en de meiden van TTL begon de avond met de uitreiking van de prijs aan de sportvrijwilliger van het jaar. Deze werd uitgereikt aan de nietsvermoedende Jack de Hart. Hij was onder ‘valse voorwendselen’ naar het sportgala gekomen en was dus zeer verrast dat hij deze prijs won. Vervolgens kon presentator Arno Koster overgaan tot de uitreiking van de andere prijzen.
De genomineerden van het seizoen 2013/2014: Sportman: Jan Blokhuijsen, Bram Rood en Dick Bruin. Sportvrouw: Paulien Bos, Gerda Bakker en Sophie Feller. Sportploeg: LSVV 2, EBI-Sports, Team Langedijk Roparun en DVV. Sporttalent: Stefan van Vliet, Menno Nolten en Daphne Domselaar. Sport trainer/coach: Kris Balder, Mohammed Ben Ali en Edwin Ooijevaar. Meervoudig Nederlands Kampioen Stefan van der Vliet sleepte de titel van sporttalent in de wacht. Trainer/coach Kris Balder mocht in deze categorie de prijs in ontvangst nemen. Na de pauze gaf de streetdance groep B! Fearless van dansschool Biersteker een spetterend optreden, waarna de verkiezing kon worden vervolgd.
Bij de vrouwen was Paulien Bos voor de tweede keer genomineerd en deze keer mocht zij wél de titel sportvrouw van Langedijk op haar naam zetten. Olympisch goudwinnaar Jan Blokhuijsen kon persoonlijk helaas niet aanwezig zijn, maar nam wel even de moeite om te bellen en nam zijn prijs in ontvangst via de telefoon. Als laatste was het de beurt aan de sportploeg van Langedijk. De judokinderen van EBI-Sports mochten op het podium onder luid applaus hun prijs in ontvangst nemen van burgemeester Hans Cornelisse.
De muzikale omlijsting werd verzorgd door de Langedijker zangeres Amélia Krebs. Het licht & geluid door Black Fire.

X