De 5e Dan behaald!

Bij de hogere Dan examens in Wijk bij Duurstede moest ik het laatste onderdeel voor m’n 5e Dan judo nog demonstreren. Bij het vorige examen had ik al 6 van de 7 onderdelen gehaald. Deze keer was het het Go-no-sen kata nog. Dit is een kort Kata waarbij je 12 aanvallen van je ’tegenstander’ moet overnemen met verschillende worpen om hem dan vervolgens met een andere techniek te werpen.

Dit liet ik deze keer wel goed zien voor de 3-koppige jury waardoor ik nu drager ben van de 5e Dan.

Ook behaalde m’n valpartner Peter vandaag zijn 5e Dan met een mooi examen en ook oud trainingsmaatje Harry Martens mag nu na zijn examen ook de 5e Dan dragen. En m’n Juno-Kata maatje Ray Stofberg heeft zijn 4 kata’s voor z’n 4e Dan behaald.

Het is voor ons de laatste zwarte band die je kunt halen want daarna zijn de Dangraden rood/wit (6e ,7e en 8e Dan) en de rode band (9e en 10e Dan).

Ook wil ik bij deze Peter Vleerbos voor gister en m’n eerdere valpartners Robin Versteegh, Ray Stofberg en Eric Bos bedanken voor hun hulp bij dit examen. En de trainers Eric, Joop Pauel, Ruud van Zwieten, Mas Blonk en Roeland Scholsberg die veel feedback hebben gegeven tijdens de urenlange trainingen in de afgelopen 2 jaar. En op onze club Robert Pouw, Ekon en Robin die vaak m’n lessen overnamen zodat ik nog zelf kon trainen. Allemaal nogmaals bedankt!

Wanneer kom jij trainen?

De eerste Judoles of Groepstraining is altijd GRATIS.

06 - 518 07 361

Scroll naar boven